Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Zo staat te lezen op de site van de Internationale Vrouwendag. En dat de rechten voor vrouwen wereldwijd nog niet vanzelfsprekend is, zien en horen we bijna dagelijks. Om die reden is deze dag; 8 maart een belangrijk signaal. Maar ook in eigen land kunnen vrouwen nog een flinke stap maken want weet je dat 70% van de talkshowgasten in Nederland een man is en dat mannen wereldwijd in films veel vaker dan vrouwen worden neergezet als advocaten, rechters, academici en dokteren. Is het dan toch de pakkencultuur die ervoor zorgt dat mannen serieuzer worden genomen. Nee niet alleen, bekend is ook dat mannen zich verbaal anders profileren dan vrouwen, maar kleding kan wel helpen sterker, krachtiger en zelfverzekerder over te komen. Hoe fijn is het als je weet dat je met een bepaalde look de gewenste uitstraling hebt om je doelen en ambities te bereiken. En is het niet zo dat iedere professional een professional nodig heeft? Waarom zou je je wel laten adviseren over de inrichting van je huis, maar niet over je eigen uitstraling?

Het thema van deze Internationale Vrouwendag is Vrijheid. Naar dit thema kun je vanuit verschillende invalshoeken kijken als ik kijk naar de vrijheid die we tegenwoordig hebben in onze kledingkeuzes dan is die immens. Vrijheid in kledingkeuzes maakt ook dat de plank wel eens wordt misgeslagen. Terwijl als je je kledingkeuze afstemt op je functie, de context waarin je je begeeft, doelen en ambities je nooit de plank kunt misslaan.

TIPS:

  • Een hoog contrast verhoogt de autoriteit
  • Gladde effen stoffen zijn formeler dan geruwde stoffen met een dessin
  • Hoe donkerder de kleur hoe formeler
  • Rechte vormen zijn formeler dan ronde vormen
  • Stevige stoffen zijn zakelijker dan dunne soepele stoffen

Bij alle bovengenoemde tips spelen uiteraard de uiterlijke kenmerken van de persoon mee, de context, karakter, doelen en ambities. Kijk op dit platform voor een image professional die antwoord kan geven op jouw vragen en met jou de gewenste uitstraling kan samenstellen.

Wil je weten welke activiteiten er in jouw provincie plaatsvinden kijk dan op de site van Internationale Vrouwendag.

Related Posts