Mode inspireert ook musea

Mode inspireert ook musea

Dit najaar zijn weer diverse exposities met een modisch tintje in diverse musea te bekijken. In het Kunstmuseum Den Haag gaat vanaf 28 september 2019 de expositie Lets Dance! Dansmode: van tutu tot pattas’ van start. En het grappige is dat de wintermode ook veel invloeden vanuit de danswereld laat zien. Glans viert hoogtij deze winter en is geïnspireerd op de het disco tijdperk uit midden jaren 70 en de eighties. Maar ook de charleston periode met zwierige jurkjes met verlaagde taille en glans zijn in het modebeeld terug. Een ander opvallende trend is dat deze winter enorm veel kleding in pastelkleuren te koop zal zijn. De inspiratie voor dit kleuraanbod komt met name uit de balletwereld met dromerige tutu’s en danskostuums.

Ik voorspel een zachte en shiney winter.

               F?Wtrends2019

    F/Wtrends2019

Overige exposities met een modisch tintje zijn:

Visserstruien van Stella Ruhe – Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam t/m 1 oktober

Wonder Woman – Modemuseum Hasselt t/m 15 september

Mannenpak – Zeeuwsmuseum t/m 1 november

Modest Fashion – Stedelijk museum Schiedam 21 september t/m 9 februari 2020

Thierry Mugler: CouturissimeKunsthal Rotterdam 13 oktober  t/m 8 maart 2020

De Hoodie – Het nieuwe instituut  1 december t/m 12 april 2020

 

Related Posts